Zweep in handvormZweepjes worden
gebruikt bij bondage en sm. Meestal worden ze als strafwerktuigen gezien. Iemand die ondeugend is of niet naar de meester(es) wil luisteren wordt gestraft. Dit kan met zweepslagen, maar ook door de onderdanige persoon te kietelen met een zweep. Zweepjes zijn niet alleen leuke hulpmiddelen bij bondage en sm, maar ook bij het traditionele liefdesspel zijn zwepen leuke attributen.

Er zijn twee verschillende soorten zwepen die bij een traditionele vrijpartij voor pijnloos seksueel plezier zorgen.

  • Zwepen met slierten (zoals de lederen zweep van 75 cm) test je best op een kussen. Sla nooit met een zweep met slierten op de erogene, gevoelige zones (zoals de penis, tepels, vagina,…). Sla met de slierten op de billen of op de rug. Kortom, op de plaatsen waar de huid dikker is. Ben je toch geen voorstander van slagen, gebruik dan een zweep met slierten om je partner te kietelen. Het kietelen voelt aangenaam en zal de huid erotisch laten tintelen.
  • Klapzwepen, de bekende paddles (zoals het zweepje in handvorm (zie foto)), hebben een breed slaagvlak. Hiermee kan jij je partner trakteren op billenkoek. Billenkoek geven betekent dat jij je partner een pak slaag geeft op de blote billen. Dit is absoluut niet pijnlijk, maar juist erg opwindend. Het slaan van een klapzweep is spannend voor de gever en de ontvanger.