Bij bondage en SM wordt veel gebruik gemaakt van allerlei erotische attributen. Bij bondage kunnen de deelnemers handboeien, enkelboeien, tape, touw, zwepen, tepelklemmen en mondknevels gebruiken. Dit laatste attribuut, mondknevels, zijn verkrijgbaar in allerlei modellen. We zetten de populairste knevels even op een rijtje.

  • mondknevel met balEen bit gag ofwel bijtknevel is een mondknevel die bestaat uit een staafje. Hierdoor creër je een paard. Deze mondknevels worden veel gebruikt bij het bekende pony play, waarbij de sub zich verkleed als pony of paard, inclusief een butt plug met staart, om het tafereel levensecht te maken. De meester of meesteres kan zijn paard nu zweepslagen toedienen.
  • Een mondknevel met een bal (zie foto) of cilinder zijn de meest gebruikte mondknevels. De bedoeling is dat de geknevelde persoon op de bal of cilinder bijt. Hierdoor zal de geknevelde gaan kwijlen. Een prachtig zicht voor de meester of meesteres.
  • Een knevel met ring houdt de mond open. Hierdoor wordt het mogelijk ongewild dingen in de mond te steken of te gieten. Weigert je slaaf om champagne te drinken? Doe een ringknevel aan en giet het goedje in zijn mond.

Wat is de functie van een mondknevel?

Een mondknevel wordt gebruikt om de andere persoon het zwijgen op te leggen. Doordat de geknevelde persoon geen woord kan zeggen, heeft de niet-geknevelde persoon (dit is meestal de meester of meesteres) vrij spel. Hij kan doen en laten wat hij of zij wil zonder hiervoor instructies te krijgen.

Tevens maakt een mondknevel het onderdanige plaatje compleet. De geknevelde persoon zal door het dragen van een mondknevel gaan kwijlen. Dit geeft een zeer onderdanig uitzicht en een superieur gevoel aan de meester of meesteres.