Enkele weken geleden alarmeerden verschillende media over het gebruik van seksspeeltjes. Veelvuldig gebruik van vibrators of masturbators zou ongezond zijn. Het kan voor misvormde genetaliën zorgen, en zelfs bepaalde kankers verwekken. Dit nieuws klopt gedeeltelijk. Het klopt dat seksspeeltjes die weekmakers (in het Engels “phatalates”) bevatten niet gunstig zijn voor de menselijke, fysieke gezondheid. Weekmakers zijn stoffen die plastic soepel maken. Deze stoffen zijn bedoeld om seksspeeltjes flexibel en goedkoop te maken. Wanneer je een 100% veilig seksspeeltje wilt gebruiken moet je rekening houden met bepaalde zaken. Ik zet ze voor jou even op een rijtje.

Veilige seksspeeltjes

turbobooster patchy paul

  • Het materiaal is het belangrijkste waar je moet opletten. Wanneer een seksspeeltjes van siliconen, latex, TPE, TPR, ABS, PVC, Elastomeer en glas. Doorgaans geven verkopers en producenten door dat het materiaal weekmakers bevat. Waar je vooral op moet letten zijn seksspeeltjes die van jelly zijn gemaakt. Jelly is een zacht, flexibel en transparant materiaal dat soepel is gemaakt door weekmakers. Dit materiaal voelt aangenaam en zacht, maar de kans bestaat dat jelly vibrators of jelly masturbators weekmakers bevatten. Neem zeker een kijkje bij de siliconen vibrators voor een uitgebreid overzicht veilige seksspeeltjes, bijvoorbeeld Turbobooster Patchy Paul (zie foto).
  • Geurloze seksspeeltjes bevatten geen weekmakers! Het is dus mogelijk dat de producent belooft dat een seksspeeltje van siliconen is gemaakt, maar dat er een plasticachtig geurtje rond het seksspeeltje hangt. Deze geur is afkomstig van weekmakers. Vertrouw dus op je neus of vraag aan de verkoper of een seksspeeltje geurloos is.
  • Merken die van topkwaliteit zijn gemaakt, alleen veilige en huidvriendelijke materialen gebruiken zijn Lelo, FunFactory, We-Vibe, Big Teaze Toys, Touché, Nexus, Rocks Off, Vibe Therapy, Feelz Toys en Fairy.
  • Ben je niet zeker? Vertrouw je de informatie op de verpakking niet? Gebruik een condoom. Hierdoor komt het materiaal niet in direct contact met de huid en kan je nog steeds van je favoriete seksspeeltje genieten.