Vrouwen stellen zich dikwijls de vraag: “Wat is een goede vibrator?”. Wat voor jouw partner of jouw vriendin een goede vibrator is, is dat niet meteen voor jou. Sommige vrouwen vinden het geweldig wanneer hun g-plek wordt gestimuleerd, terwijl andere vrouwen van stimulatie van de clitoris houden. Voor de ene vrouw is het belangrijk dat een vibrator lekker hard kan vibreren, terwijl een andere vrouw kiest voor een vibrator die je in verschillende vibratiestanden kunt zetten. Om te kunnen bepalen wat een goede vibrator is, kan je best rekening houden met volgende parameters. En, vind zo de perfecte vibrator voor jou!

vrouw met klassieke vibrator

Vibratie

Een vibrator kan je op verschillende manieren laten vibreren. Er zijn vibrators waarvan je de vibratiesnelheid traploos kan regelen. Dit betekent dat je dit seksspeeltje kunt laten trillen van zacht naar hard. Het voordeel van een traploze bediening is dat je de snelheid van de trillingen kan aanpassen aan jouw gemoedstoestand. Tevens is het heerlijk om te experimenteren en af te wisselen tussen de verschillende snelheden.

Andere vibrators kan je in allerlei trilstanden zetten. Dit geeft het trillende seksspeeltje een uniek karakter. Je krijgt het gevoel dat je nog nooit zoiets goed en unieks hebt meegemaakt.

De vibratiesnelheid van een vibrator kan je regelen met een draaiknop, draaiwieltje of drukknop. De nieuwste design vibrators hebben vaak een handige en gebruiksvriendelijke bediening waardoor het laten trillen van jouw vibrator een fluitje van een cent is.

Vorm

De vorm van een vibrator is heel belangrijk. Een klassieke, rechte vibrator (zie foto) prikkelt de vagina en is geschikt om de clitoris te stimuleren. Vrouwen die makkelijk een vaginaal orgasme (lees: een orgasme bij penetratie) zijn zeer goed af met een g-spot vibrator. G-spot vibrators zijn anatomisch gevormd om de g-plek te stimuleren. De meeste vrouwen kiezen voor een clitoris vibrator of een populaire rabbit vibrator. Rabbit vibrators stimuleren vagina en clitoris. Door deze tweezijdige stimulatie krijgt bijna elke vrouw een orgasme.

Materiaal

Wanneer je het belangrijk vindt dat een vibrator levensecht voelt, moet je voor een siliconen seksspeeltje gaan. Siliconen vibrators zijn bovendien geurloos, zacht en nemen de lichaamstemperatuur over. Hierdoor voelen deze vibrators net zoals een echte penetratie. Het materiaal is tevens gebruiks- en onderhoudsvriendelijk.

Voor vrouwen die van een krachtige vibratiesnelheid willen genieten, moeten een plastic, metalen of glazen vibrator kiezen. Deze stevige, niet-poreuze materialen geleiden de trilsnelheid goed en trillen dus veel harder dan vibrators die van zachte materialen zijn gemaakt.