Een gezond sekslevenMensen die al jaren bij elkaar zijn vragen zich dikwijls af wat nu precies een gezond seksleven is. Een gezond of normaal seksleven is een seksuele relatie waar beide partners zich goed bijvoelen. Hebben jij en je geliefde slechts 1 keer per week een intiem onderonsje? Voel je niet slecht! Heel wat koppels beperken hun seksuele genot tot slechts eenmaal per week. Kinderen, werk, stress, financiële zorgen en andere kopzorgen kunnen een opdonder betekenen voor jullie actieve seksleven. Het belangrijkste aan een gezond seksleven is dat jullie genieten van elkaar. We hebben voor jullie enkele belangrijke tips voor een gezond en normaal seksleven.

  1. Praat en respecteer

Sta open voor elkaars ideeën en fantasieën. Praten in een relatie is heel belangrijk. Wil jij eens iets nieuw proberen?
Vertel het aan je partner. Wandel niet onaangekondigd met een mega dildo in de slaapkamer.
Niet iedereen staat open voor sexspeeltjes in de slaapkamer. Heb respect voor elkaars standpunten. Dan zal jullie seksuele relatie een gezond weg bewandelen.

  2. Weg met de televisie

Missen jullie intimiteit in de slaapkamer? Ban de televisie uit de slaapkamer. Vind je het echt zo fijn om de duizendste herhaling van Flikken, The Simpsons of F.C. De Kampioenen te zien? Wanneer je de televisie uitzet kan je meer genieten van elkaars gezelschap. Niets zo leuk en romantisch om in elkaars armen in slaap te vallen. Het bed is bovendien de ideale plaats om een intiem, serieus gesprek te houden. Kortom, filisofeer en fantaseer in bed!

  3. Belofte maakt schuld

Wanneer je seks belooft, hou je dan aan je belofte. Vooral mannen kunnen hier zwaar ontgoocheld zijn. Seks en seksualiteit zijn voor mannen basisprincipes van een gezonde relatie. Wanneer jij je partner gek maakt van verlangen, zal zij/hij erg teleurgesteld zijn wanneer jij je niet aan je (geile) woord houdt.

  4. Voorspel is goud waard

Vrouwen vinden voorspel belangrijk, maar ook mannen hechten veel belang aan intieme passie. Voorspel kan verschillende zaken betekenen. Een erotische massage, een romatisch dineetje of een zwoele streling. Al deze dingen kunnen onder de noemer voorspel vallen. Je kan de term voorspel uitbreiden tot alle zaken, dingen en aspecten die jou en je partner opwinden. Voorspel betekent dus niet alleen elkaar urenlang bevredigen of strelen. Wat jullie onder voorspel verstaan, is dus belangrijk voor een gezond seksleven.

  5. Zet de gsm uit

Multimedia en andere elektronische toepassingen zijn niet uit ons leven weg te denken. We vergeten daardoor te vaak de gsm uit te zetten. Bij een groot percentage van de bevolking is het zelfs zo dat de gsm onmisbaar is geworden. Heel veel mensen nemen hun gsm dan ook mee naar de slaapkamer. Een gsm wordt niet alleen gebruikt als telefoon, maar ook als wekker of als rekenmachine. Waarom je gsm na een bepaald uur niet uitzetten? Vind jij het leuk om tijdens een zwoele vrijpartij gestoord te worden door een irritante ringtoon? Zet de gsm uit en beleef meer intimiteit en passie in je seksleven!

  6. Rust

Vergeet de veelbelovende statistieken! Bijna niemand heeft iedere dag seks. Vorig jaar was het zelfs voorpaginanieuws. Een vrouw had haar man 365 dagen, ofwel een volledig jaar, seks cadeau gegeven. Iedereen verklaarde het koppel voor gek. Er is niets mis met af en toe een rustpauze in te lassen. Iedere dag seks kan op termijn zelfs heel vervelend zijn. Wie heeft er niet een dagje per week nood aan wat rust?