door een ruim aanbod glijmiddelen. Er zijn verschillende soorten glijmiddelen met elk hun eigen eigenschappen. De meest gebruikte glijmiddelen zijn het glijmiddel op waterbasis en het glijmiddel op siliconenbasis. Het siliconen glijmiddel is een bijzonder interessant glijmiddel. Wat is er goed en slecht aan dit glijmiddel?

De eigenschappen van siliconen glijmiddel

eros bodyglideSiliconen glijmiddel is een zeer zacht glijmiddel. Het maakt de huid fluweelzacht en zorgt voor geen irritaties. Het is op basis van huidvriendelijke, veilige siliconen, wat betekent dat het zelfs onder water gebruikt kan worden. Wanneer je een zijdezacht gevoel in bad, in een zwembad of onder de douche wilt hebben zit je goed met siliconen glijmiddel.

Siliconen glijmiddel heeft een zeer lange glijkracht. Dit wil zeggen dat dit glijmiddel veel langer houdt en voor erotische massages gebruikt kan worden. Met slechts enkele druppeltjes maak je de vagina of anus vochtig. Hierdoor is dit glijmiddel zeer economisch in gebruik. En ja, siliconen glijmiddel is geschikt voor anale penetratie. Dit glijproduct is bovendien ideaal om een droge huid vochtig te maken. Wist je zelfs dat je dit smeermiddel mag gebruiken om gesplitste haarpunten te herstellen.

Glijmiddel op siliconenbasis is compleet veilig in gebruik met latex en condooms. Liefhebbers van latex gebruiken dit glijmiddel zelfs om hun latex kleding te laten glanzen.

Het enige minpuntje is dat je siliconen glijmiddel beter niet gebruikt met siliconen seksspeeltjes. Het materiaal van het seksspeeltje kan onherstelbaar aangetast worden.

Het beste siliconen glijmiddel? Dat is zonder twijfel Eros bodyglide. Dit smeermiddel is geur- en smaakloos, veilig voor de huid, zacht en plakt niet.