Intiem ontharenIntieme ontharing van de schaamstreek is hip. Een mooie, geschoren schaamstreek ziet er sexy en mooi uit. Intieme ontharing is bovendien veel hygiënischer. Een onthaarde, intieme zone zorgt ervoor dat de schaamluis geen schijn van kans maakt. Ook, vervelende en ongewenste geuren blijven niet in de schaamharen hangen. Veel mensen vragen zich af hoe ze aan intiem ontharen moeten beginnen. Intieme ontharing vraagt inderdaad een beetje voorbereiding. Ik leg het even stapje per stapje uit.

 

Intiem ontharen: stapje voor stapje

  1. Knip de langste haren af. Zorg ervoor dat de schaamharen niet langer dan 2 cm zijn.
  2. Neem een warm bad of een warme douche. Dan wordt de huid wat weker en kan je de schaamharen goed scheren.
  3. Neem een scheermesje en scheer met de haargroeirichting mee.
  4. De korste haren kan je met een intiem trimmer of bikini shaver bijwerken
  5. Een kort streepje in het schaamhaar is sexy, maar waarom niet een keertje een opwindend vompje in het schaamhaar scheren. Er bestaan scheersjablonen in de vorm van een sleutelgat, hartje of lotusbloem. Bij seksshop FunFever kosten deze slechts 21.5 euro.
  6. Niet meteen in de badkamer? Smeer voldoende scheercrème op de schaamharen. Een kwalitatieve scheercrème vermindert de kans op ingegroeide haren. Tegenwoordig bestaat er scheercrème aangepast aan de mannelijke en de vrouwelijke huid. De vrouwelijke huid is gevoeliger dan de mannelijke huid en vraagt dus de juiste verzorging. Kijk o.a. Sensuals Bodyshave For Women voor een scheercrème voor de vrouwelijke huid.
  7. Wil je rode builtjes of een geïrriteerde huid voorkomen? Gebruik na het intiem scheren een goede vochtinbrengende crème zoals After Depilation Gel voor Bikinilijn.