De prostaat is een zeer gevoelig plekje. Het wordt dikwijls de g-plek van de man genoemd. Bij vrouwen ligt de g-plek in de vagina, ongeveer 5 cm in de richting van de buik. Het voelt een beetje ruw. Wanneer dit genotsplekje wordt gestimuleerd krijgt de vrouw een intens orgasme. Sommige vrouwen kunnen zelfs spuitend klaarkomen. Dit betekent dat vaginaal vocht uit de vagina wordt gespuwd, net zoals bij een ejaculatie.

Bij mannen vervult de prostaat deze rol. De prostaat is een klier die verschillende seksuele zaken regelt. De prostaat zorgt voor een stevigere erectie, laat de spermaproductie toenemen en laat hierdoor de man heviger klaarkomen.

Tips voor de beste prostaatstimulatie

Vingersleeves

  • De prostaat is gelegen in de anus. Dit wil zeggen dat de anus gepenetreerd moet worden. Bij anale penetratie is anaal glijmiddel ten zeerste aangeraden. Dit glijmiddel opent de anus, zorgt dat de zenuwen van de anus niet aangetast worden, de anale penetratie vlot gaat en laat je lekker lang genieten.
  • De prostaat ontdekken kan je doen door met je vinger voorzichtig in de anus te gaan. Je kromt je vinger envoelt een klier ter grootte van een kastanje. Als deze klier streelt of op druk zal je merken dat erectie groter wordt en je seksueel opgewonden geraakt. Je orgasme zal een heuse spuitende fontein zijn. Voor propere vingers kan je een condoom over je vinger trekken, of voor extra stimulatie een stimulerende sleeve zoals 1001 Touches – Vinger Sleeves (zie foto).
  • In een sexshop vind je verschillende prostaatstimulators, van diverse prijsklassen. Hoe duurder je gaat, hoe beter de kwaliteit uiteraard. Toch heb je voor minder dan € 50 een zeer goede prostaatstimulator. Je kan kiezen uit prostaatstimulators met of zonder vibratie. Een stimulator met vibratie maakt het stimuleren van de prostaat makkelijker en zorgt voor een bijzonder extraatje. Ook hier: anaal glijmiddel is geen overbodige luxe om maximaal te kunnen genieten.