Een hedendaags gespreksondwerp is de opwarming van de aarde. Geleerden en deskundigen discussiëren over de oorzaken en de gevolgen. Zeker door het falen van de wereldtop in Kopenhagen, ligt het onderwerp nog vers in ons geheugen. Op federaal en gemeentelijk niveau worden verschillende acties ondernomen om de verdere opwarming van de aarde tegen te gaan. Denk maar aan de federale milieu-premies op milieuvriendelijke wagens, de eco-cheques waarmee je ecologische producten kunt kopen of de taks op huisafval die in vele gemeenten moet betaald worden. Iedereen heeft wel zijn mening over dit debat. Sceptici vragen zich af of de heisa wel gegrond is. Of het de aarde nu opwarmt of niet, we kunnen een poging doen om milieu-bewuster of groener te leven. Dat kan nooit kwaad.

Groener leven kan heel simpel, en onthoud vooral, kleine beetjes maken één groot geheel. Het klinkt misschien absurd maar door op een verantwoorde manier te vrijen kunnen we ons steentje bijdragen aan de natuur.

Ecologische vibrator

Earth AngelHet neusje van de zalm op vlak van milieuvriendelijke seksspeeltjes is de Earth Angel (zie afbeelding). Deze vibrator is gemaakt van recycleerbare materialen. Hij is volledig huidvriendelijk en bovendien goed voor het mileu. Hij gebruikt geen vervuilende batterijen. Je moet eventjes aan de hendel draaien en dit seksspeeltje begint krachtig te trillen. Hierdoor kan je deze vibrerende knul mee in bad of douche nemen. Een leuk extraatje!

Hij heeft een glad oppervlakte dat soepel naar binnen glijdt. Door wat glijmiddel te gebruiken zorgt deze milieuvriendelijke vibrator voor een krachtige stimulatie van de vagina. Zijn afgeronde top kan je op de clitoris plaatsen.

Door zijn elegante uiterlijk was hij in heel wat seksshops in een mum van tijd uitverkocht. FunFever heeft gelukkig nog enkele exemplaren in stock. Voor 99 euro kan je genieten van een vaginale verwenbeurt en tegelijk de aarde redden. Wat een fantastisch idee!

 

Seksspeeltjes zonder weekmakers

Wat? Weekmakers? Het klinkt als een of ander buitenaards wezen, maar weekmakers zijn kunststoffen die de elasticiteit van een sexspeeltje bevorderen. Ze zijn schadelijk voor het milieu en kunnen onveilig zijn voor ongeboren baby’s. Weekmakers kunnen immers afwijkingen aan de geslachtsdelen veroorzaken. Wanneer je zwanger bent of wilt geraken, gebruik je dus best geen seksspeeltje waarin weekmakers zijn verwerkt. De laatste decennia hebben producenten rekening gehouden met de vraag naar vibrators of dildo’s zonder weekmakers. De zogenaamde weekmakervrije seksspeeltjes zijn gemaakt van huid- en onderhoudsvriendelijke materialen.

De meeste siliconen vibrators bevatten geen weekmakers. In de technische fiche van het product kan je ook altijd lezen of een sekstoy weekmakervrij is. Wil je echt zeker zijn? Neem contact met de klantendienst. Zij zullen je met veel plezier verder helpen.

Doe het licht uit!

Hoe eenvoudig energie besparen? Doe het licht uit of nog beter, vrij overdag. Niets zo fijn als net voor het avondeten een portie te vrijen. Je eetlust zal meteen zijn aangewakkerd.

Ga samen in bad

Water besparen kan je door samen in bad of samen onder de douche te gaan. Het klinkt vanzelfsprekend maar vele koppels vergeten dat een gezamelijke wasbeurt een perfect voorspel is. Je kan bovendien de tijd nemen om het lichaam van je partner uitgebreid te bewonderen. Zeep mekaar in en glijd met je vingers langs de meest gevoelige plekjes. Prikkelend sensueel!

Niet alleen in bad of in de douche kan je van elkaars lichaam genieten. Na jullie wasbeurt neem je uitgebreid de tijd om je partner met een zachte handdoek af te drogen. Neem uitgebreid de tijd om borsten, tepels, binnenkant bovenbenen, penis en teelballen (zachtjes) droog te wrijven. Voor wie zich niet meer kan inhouden, geef je je partner kusjes en likjes op zijn of haar intieme delen.