De materialen voor vibrators, dildo’s, penisringen , kunstvagina’s en andere seksspeeltjes hebben de laatste jaren een enorme revolutie doorgemaakt. De nieuwste materialen zijn gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. De kwaliteit bepaalt uiteraard mee de prijs. We geven in twee blogs een overzicht van de meest voorkomende materialen. Het eerste deel licht de materialen plastic, metaal en jelly toe.

Tropics Surprise VibratorPlastic (PVC)

Seksspeeltjes die gemaakt zijn van plastic (ofwel PVC) hebben een harde, vaak gladde buitenkant. Sommige toys hebben een reliëf. De vibraties bij plastic seksspeeltjes voelen veel intenser en heviger dan bij vibrators of dildo’s van een zachter materiaal. Plastic voelt koud aan en is niet soepel.

De tropics suprise vibrator is een vibrator die gemaakt is van plastic.

Metaal

Metaal is net zoals plastic hard, koud, niet soepel en eenvoudig proper te maken. De vibraties voelen intens en hevig. Metalen seksspeeltjes zijn vooral bekend bij de liefhebbers van electro seks.

Jelly

Toy Joy Dreamer jelly vibratorJelly wordt vaak gebruikt bij vibrators, dildo’s en penisringen. Het is een zacht materiaal, dat sterk lijkt op siliconen. Jelly seksspeeltjes voelen niet levensecht en hebben een poreus oppervlak. Ze moeten dus na gebruik grondig worden schoongemaakt. Jelly is lichtjes plakkerig en heeft een lichte plastic-geur.

De Toy Joy Dreamer is een jelly vibrator.