De materialen van seksspeeltjes roepen bij kopers meerdere vragen op. Wat is een materiaal met een lange levensduurte? Welke materialen zijn huid- en gebruiksvriendelijk? Hoe onderhoud ik bepaalde materialen en waarom zijn bepaalde seksspeeltjes van dat ene materiaal gemaakt? Mag ik met een latex allergie een seksspeeltje van latex gebruiken? Producenten van sekstoys hebben er de laatste jaren voor gezorgd dat het gebruikte materiaal een levensecht gevoel benaderd. De nieuwste materialen zijn bovendien erg goed te onderhouden. In de volgende blog lichten we de materialen latex, siliconen en cyberskin (of Ultra Realistic) toe.

Latex

Latex en rubber zijn synoniemen. Het aanbod latex seksspeeltjes is de laatste jaren drastisch verminderd. De veelvoorkomende allergie voor latex of rubber heeft dit aanbod doen inkrimpen. Latex vibrators of dildo’s zijn steviger dan seksspeeltjes die gemaakt zijn van jelly of siliconen. Latex sekstoys worden bij hogere temperaturen zacht. Rubberen toys zijn vaak goedkoper dan andere seksspeeltjes. Dit komt omdat ze minder soepel zijn en door hun poreuze oppervlakte een beperkte levensduurte hebben.

Heb je een latex of rubber allergie en weet je niet zeker of het seksspeeltje latexvrij is? Gebruik je vibrator of dildo steeds met een latexvrij condoom, zoals durex avanti. Mensen met een latex allergie krijgen vaak last van huidirritaties zoals exceem. Bij personen met een ernstige vorm van latex allergie kan een peroperatieve shock voorkomen.

Siliconen

Het grootste deel van de vibrators en dildo’s die in onze sekshop te verkrijgen zijn, zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen. Siliconen is een synthetisch rubber dat aangenaam zacht voelt. Siliconen seksspeeltjes zijn niet poreus en hebben een lange levensduurte. Je kan ze heel gemakkelijk proper maken. Bekende merken zoals Fun Factory gaat er prat op dat hun vibrators en dildo’s alleen van huidvriendelijke, medische siliconen zijn gemaakt. Het nadeel van siliconen vibrators kan de prijs zijn. We proberen in onze seksshop FunFever een democratische prijs te hanteren.

Siliconen vibrator Dinky DiggerSiliconen seksspeeltjes nemen snel de eigen lichaamstemperatuur aan en voelen levensecht. Ze zijn vooral bij vrouwen erg populair. Dit komt mede doordat je heerlijk kan variëren met zo’n siliconen speeltje. Siliconen dildo’s of vibrators kan je onder lauw water houden of laten afkoelen in de diepvries. De verrassende sensaties die de temperatuurschommelingen teweegbrengen, voelen werkelijk heerlijk!

De siliconen vibrators zijn ook de meest bekende vibrators. Wie heeft er immers nog niet van het bekende molletje gehoord? Een groot deel van onze siliconen vibrators hebben een leuke vorm. Ze lijken op een worm (Patchy Paul), een dolfijn (Dolly Dolphin) of een zeemeermin (Mary Mermaid). In 2009 was de meest verkochte variant van siliconen vibrators de Turboboosters. Je hebt hier verschillende soorten in, zoals de Semirealistic Turbobooster en The Boss Turbobooster. De Turbobooster vibrators zijn ontwikkeld met het oog op het gebruiksgemak en het vrouwelijke genot.

Cyberskin

Cyberskin is onder verschillende benamingen gekend. UR3 (dat staat voor Ultra Realistic), ultraskin of futurotic zijn andere synoniemen voor cyberskin. Dit streelzachte materiaal wordt vooral gebruikt voor seksspeeltjes voor mannen, zoals masturbators en kunstvagina’s. Dit warme, zijdeachtige, super-de-luxe materiaal voelt zeer zacht en natuurgetrouw. Het is licht poreus waardoor het na gebruik grondig moet worden proper gemaakt. Dit kan het beste met een aangepaste toy cleaner. Deze zijn te verkrijgen in een spray of gel.

De prijs voor dit fantastische materiaal ligt vaak hoger dan bij de andere materialen. Je krijgt dan ook heel wat waar voor je geld! In onze seksshop vind je verschillende kunstvagina’s van aangename cyberskin, zoals de cyberskin pet pussy aimee sweet. Opblaaspoppen worden ook dikwijls van cyberskin gemaakt. Speeltjes voor vrouwen, zoals vibrators en dildo’s, die zijn gemaakt van cyberskin zijn beperkt. Siliconen speeltjes benaderen vaak voor de vrouw hetzelfde gevoel.