Glijmiddel likkenEr bestaan verschillende glijmiddel. De meest bekende glijmiddelen zijn het glijmiddel op waterbasis en het glijmiddel op siliconenbasis. Het eerste glijmiddel is volledig op basis van water gemaakt. Hierdoor kan je dit smeermiddel met een beetje water verwijderen. Het is veilig te gebruiken met condooms en seksspeeltjes. Het siliconen glijmiddel is op basis van huidvriendelijke siliconen. Dankzij dit toevoegsel is glijdt dit glijmiddel lekker lang en houdt het zelfs onder water zijn glijvermogen. Daarnaast zijn er nog verschillende glijmiddelen zoals het anaal glijmiddel, het glijmiddel op oliebasis en het glijmiddel met smaak.

De bekendste glijmiddelen (de glijmiddelen op water- en siliconenbasis) mag je likken. De bestanddelen zijn veilig voor oraal gebruik. Het glijmiddel met smaak is bovendien op basis van water. Het enige verschil met het traditionele smeermiddel is dat dit glijmiddel een lekker smaakje heeft. Je hebt glijmiddel met in verschillende smaken: aardbeien, pepermunt, chocolade, vanille enzovoort.

Tegenwoordig zijn er zelfs glijmiddelen die smaken naar papaya, mango en lychee, zoals Shiatsu Lubricant. Ondanks zijn aparte en bijzonder smaken is dit glijmiddel niet duur. Bij seksshop FunFever betaal je slechts € 10.99.

Het glijmiddel op oliebasis is niet geschikt voor orale consumptie. Dit smeermiddel wordt ook afgeraden voor vaginale seks, omdat het vaak voor irritaties zorgt. Het glijmiddel is wel geschikt voor anale seks. Het olierijke glijmiddel voelt erg glibberig. Je kan dit glijmiddel niet gebruiken in combinatie met latex of condooms. Daardoor wordt soort glijmiddel amper nog gefabriceerd.