CondoomsCondooms lijken weinig geheimen te hebben. Wie seksueel actief is, kent condooms. Condooms bestaan in verschillende maten, kleuren en modellen. Voor extra stimulatie heb je condooms met ribbels of nopjes. Voor de lekkerbekken bestaan er smaakcondooms. Wie groot geschapen is, kan een aangepast condoom kopen. De Nederlanders spreken vaak over rubbertjes. In België is deze naam nog niet ingeburgerd. We serveren je met veel plezier nog enkele leuke en verrassende weetjesover condooms voor.

Water in condooms

Vooral jonge kerels vinden het fantastisch om een condoom over hun hoofd te trekken. Een condoom is extreem rekbaar. Wist je trouwens dat condooms in sommige survivaltoestanden als wateropslag worden gebruikt. Een condoom kan liefst 4 liter water opvangen

XXL Condooms

Mannen die beweren dat hun penis te groot of te klein is voor een condoom zoeken een flauw excuus om geen condoom te moeten dragen. In de meeste winkels worden standaard condooms verkocht. Zij passen voor de gemiddelde penis. Voor mannen met een grotere penis bestaan er aangepaste condooms. De Durex Comfort condooms hebben een ruimere pasvorm en passen dus ook voor mannen met een grotere penis. In Aziatische landen zoals Thailand en India heeft liefst 60% van de mannen een kleinere penis dan het gemiddelde formaat. Standaard condooms sluiten voor hen niet goed aan. Een condoom hoort goed te passen anders verliest het zijn doel. Het zou tijdens een vrijpartij kunnen afschuiven waardoor de kans op een ongewenste zwangerschap of een soa dramatisch verhoogt.

Geen vaseline!

Liefhebbers van anale seks kiezen vaak vaseline als vervangmiddel voor een glijmiddel. FOUT! Wanneer je anale seks met je vaste partner beleeft, is vaseline inderdaad een goed vervangproduct. Heb je geen vaste partner? Dan raden we aan om een glijmiddel op waterbasis aan te schaffen. Vaseline bevat namelijk olie dat het condoom aantast. Dit geldt trouwens voor alle glijmiddelen op oliebasis. Voor alle zekerheid lees je best de beschrijving van het glijmiddel. Wanneer het glijmiddel veilig te gebruiken is met condooms, staat dit altijd op de fles vermeld.

Durex

Het meest bekende condoommerk is ongetwijfeld Durex. Durex staat al jaren voor kwaliteit. Maar wist je dat er wereldwijd liefst zo’n 100 condoommerken bestonden?

Allergie

Weigert je geliefde een condoom te gebruiken omdat hij een latex-allergie heeft? Dat kan, maar dat hij geen condoom kan gebruiken is onzin. Er bestaan immers latexvrije condooms, zoals Durex Avanti.

Een latex-allergie komt bij ongeveer 5% van de bevolking voor. Exacte cijfers zijn er niet, omdat niet iedereen een allergische reactie krijgt. Een latex-allergie is zelden levensbedreigend, maar er zijn wel gevallen bekend. Een allergische reactie op latex geeft dikwijls een geïrriteerde huid en rode vlekken.

Bizar Thailand & Preutse Amerikanen

In Thailand is een man ooit bond en blauw geslagen omdat was vergeten te betalen voor een pakje condooms. Hij kreeg hier bovendien nog eens een effectieve celstraf van 5 jaar bovenop. Bizar Thailand!

In Amerika weigerden televisiestations jarenlang om reclamespots voor condooms uit te zenden. Dit veranderde in 1991 toen Magic Johnson meedeelde dat hij besmet was met het HIV-virus.

Eeuwenoud condoom

Condooms zijn al meer dan 3000 jaar oud. Archeologen hebben vondsten ontdekt die bewijzen dat de Egyptenaren reeds condooms gebruikten. Zij gebruikten bijvoorbeeld linnen lakens als condooms. In de 18de eeuw waren darmen van dieren in omloop. Pas vanaf de 19de eeuw werden condooms van rubber gemaakt. Vandaar dat de Nederlanders nog steeds over rubbertjes praten. Tegenwoordig zijn condooms van latex gemaakt.