Vibrators zijn de bekendste seksspeeltjes voor vrouwen. Ze werden aan het eind van de negentiende eeuw ontworpen. Vibrators waren in die tijd medische instrumenten die vrouwen van allerlei kwalen genazen. Hysterie werd genezen dankzij een vibrator. Vibrators zijn heel lang als medisch instrument gebruikt. Het is pas in de jaren 70 van vorige eeuw, na de seksuele revolutie, dat vibrators erotische attributen werden beschouwd. Een vibrator werd vaginaal ingebracht, werkte op batterijen en trilde matig. Nu, decennia later zijn vibrators krachtige genotsmiddelen, en bestaat er heel gamma oplaadbare vibrators. Heerlijk hoe de tijd vooruit gaat!

Vibrators en vaginaRabbit vibrator

Een vibrator werd ontwikkeld om de vagina te prikkelen, maar dankzij de seksuele revolutie ontdekten vrouwen dat ze meer erogene, seksueel gevoelige lichaamsdelen hadden en hebben. De clitoris en anus zijn twee zeer gevoelige plekje. Ze bevatten veel zenuwen. Wanneer deze zones gestimuleerd worden, wordt een vrouw opgewonden en kan ze een orgasme krijgen. Met een vibrator kan je deze plekjes verwennen.

  • Voor de clitoris zijn er speciale clitorisvibrators. Clitorisvibrators hebben een aparte vorm om de clitoris te stimuleren. Ze kunnen alle maten en kleuren hebben. Meestal hebben ze stimulerende nopjes of ribbels om de gevoeligheid van de clitoris extra te prikkelen. Ook met een klassieke vibrator kan de clitoris geprikkeld worden. Dit doe je door de top van de vibrator op de clitoris te zetten en de vibratiesnelheid aan te zetten. Om vagina en clitoris te verwennen zijn er rabbit vibrators (zie afbeelding), ook wel bekend als tarzans.
  • Voor de anus zijn er anaal vibrators. Deze vibrators zijn aan de basis breed en smal aan de top.  Deze vorm is belangrijk om goed in de anus te schuiven en om niet in de anus te blijven steken. Wanneer je deze seksspeeltjes laat trillen worden de zenuwen van de anus geprikkeld. Dit geeft gegarandeerd een intens orgasme. Probeer bij anale stimulatie altijd een speciale anusvibrator te gebruiken. De klassieke, rechte vibrators zijn eigenlijk niet geschikt voor anale penetratie. Je zal niet de eerste zijn waarbij een rechte vibrator in de vagina blijft steken.