Swingen kan twee betekenissen hebben.

  • Swingen kan doelen op een swing dansen. De swing is een dans die in de jaren 30 van vorige eeuw ontstond. Doorgaans wordt deze dans samen met een partner gedanst, maar er bestaan ook swings die je alleen kunt dansen.
  • Swingen kan ook betekenen dat je aan partnerruil doet. Meestal spreken een of meerdere koppels met elkaar af en ruilen ze van partner. Met deze persoon hebben ze dan seks. Sommige koppels nodigen andere koppels bij zich thuis uit; andere koppels verkiezen een parenclub. Deze plaats in de perfecte plek om te swingen. Nieuwsgierig naar de levensstijl? De ervaringen van een swinger lees je in een leuk boek van Donna Thomas. De informatie dvd "Swingers" geeft een duidelijke introductie in de spannende wereld van swingers en gidst je doorheen verschillende, swingende technieken.

Spinning Sex SwingSwingen op een voorzichtige manier

Naast deze manieren van swingen ontdekten we nog een nieuwe vorm van swingen. In het Engels betekent swingen namelijk schommelen, en ja, ook aan schommelen kan een seksueel kantje worden toebedeeld. De Spinning Sex Swing (zie afbeelding) is een schommel waar je verschillende seksstandjes mee kunt proberen.Danzij sommige posities kan de man de vrouw extra diep penetreren.

De Spinning Sex Swing is eenvoudig te monteren. Deze schommel werd met zachte stof afgewerkt. Hierdoor zit/ligt/hangt de man of vrouw op een comfortabele manier en beleven jullie samen de heerlijkste posities.