Gebruik vrouwencondoom FemidomHet vrouwencondoom Femidom is het allereerste condoom dat voor vrouwen is bedoeld. Net zoals de bekende condooms voor mannen biedt dit condoom optimale bescherming
voor veilige seks. Dit betekent dat de vrouw en de man tegen een ongewenste geslachtsziekte (soa – seksueel overdraagbare aandoening) worden beschermd, en dat een niet-gewenste zwangerschap wordt vermeden. Het vrouwencondoom werd ontworpen om mannen een zekere vrijheid te bieden, en voor vrouwen die aan hun partner willen laten zien dat ook zij hun verantwoordelijk willen nemen.

Hoe ziet een vrouwencondoom eruit?

Het vrouwencondoom Femidom is een soort koker die in de vagina wordt ingebracht. Het is van latex gemaakt en moet dus op de juiste manier bewaard worden. Net zoals andere latex condooms is een vrouwencondoom licht gevoelig en moet het op een donkere en droge plaats worden gestoken. De beste bewaarplaats is een condoomhouder.

Een vrouwencondoom heeft geen reservoir, maar wel twee ringen, namelijk een binnen- en buitenring.

Hoe een vrouwencondoom gebruiken?

Een vrouwencondoom kan je snel en gemakkelijk vaginaal inbrengen.

  • Haal het vrouwencondoom voorzichtig uit de verpakking.
  • Ga in een gemakkelijk positie liggen of staan. De meeste vrouwen verkiezen liggend of zachtjes gebogen door de knieën. Uiteraard kan je het condoom ook staand inbrengen.
  • Duw de flexibele binnenring tussen duim en wijsvinger dicht en breng hem vaginaal in, tot vlak tegen de baarmoederhals.
  • De buitenring van het vrouwencondoom blijft buiten de vagina.
  • Bij penetratie moet de penis in het condoom worden gestoken en niet naast het vrouwencondoom schuiven. Gebeurt dit wel dan heeft het vrouwelijke condoom geen functie en vrijen jullie onveilig.
  • Na de vrijpartij duw je de buitenring dicht (zodat het sperma niet uit het condoom kan lopen) en werp je het weg in de vuilbak.