Je eerste seksspeeltje kiezen is niet gemakkelijk. Het aanbod is enorm. Er bestaan onnoemelijk veel sekstoys in verschillende modellen, materialen, lengtes en diktes. Ieder seksspeeltje heeft een ander doelgebied. Elk materiaal voelt anders. Tevens evolueren je lichamelijke verlangens. Wat je vandaag verkiest, kan morgen niet goed genoeg zijn.

De populairste seksspeeltjes zijn nog steeds vibrators. Vibrators worden gebruikt bij (anale of vaginale) penetratie. Hun naam hebben ze te danken aan hun verrassende vibraties. Dildo’s zijn seksspeeltjes die sterk lijken op vibrators. Het grote verschil is dat dildo’s niet vibreren. Vrouwen kiezen vaak voor een trillend seksspeeltje. Vibrators zijn nu eenmaal beter en meer bekend als dildo’s. Het is zelfs zo dat een groot deel van het vrouwenpubliek geen heil ziet in een niet-vibrerende toy.

Wanneer je nog nooit een seksspeeltje hebt gebruikt, is een dildo het ideale speeltje. Dildo’s zijn gebruiks- en onderhoudsvriendelijk. Ze vragen geen batterijen en kunnen mee in bad of mee onder de douche. Net zoals bij vibrators bestaan ze in verschillende vormen. Met een dildo kan je op je eigen tempo bepalen wat jij lekker vindt. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze het op de foute moment laten afweten. Bij vibrators bestaat de kans dat de batterijen plots leeg zijn. Sommige vibrators maken een irritant en storend geluid als ze trillen. Bij een dildo heb je daar geen last van! De meeste mannen zien in een dildo geen concurrent. Een vibrator wordt soms als bedreigend ervaren.

Om je te helpen kiezen uit het uitgebreide assortiment dildo’s, geven we een overzicht van de soorten dildo’s.

Soorten dildo’s

    • Klassieke dildo’s

Dit soort dildo’s benaderen de natuurlijke penisvorm. Ze hebben meestal geen stevige basis en kunnen dus alleen als vaginale dildo worden gebruikt. Wanneer een dildo een breed voetstuk heeft, kan je hem gebruiken als anaal speeltje. Het voetstuk zorgt er immers voor dat de dildo niet komt vast te steken in de endeldarm of in de anus. Klassieke dildo’s zijn gemaakt van jelly, latex of een ander soepel materiaal. Ze zijn heel flexibel en lijken daardoor op een slappe penis. Ze worden daardoor als opwindend seksspeeltje omschreven.Realistische dildo Emperor

    • Realistische dildo’s

Voor vrouwen die houden van een stevige penetratie, bestaan er levensechte dildo’s. Deze dildo’s lijken op een natuurgetrouwe penis, compleet met balzak en zichtbare eikel. Andere details zoals aders zijn fijngevoelig afgewerkt. Ze zijn niet alleen erg aangenaam om te zien, ze voelen ook als een realistische penetratie. Hoe hoger de prijs, hoe realistischer de dildo voelt. De doorsnede van deze dildo’s schommelt tussen de 3 en 5 cm. Wanneer je omtrek belangrijk vindt, ga je best voor een realistische dildo.

De meeste exemplaren hebben een zuignap, zoals Emperor. (zie afbeelding) Je plaatst je dildo op een vochtige ondergrond, zoals tegels of vloer. Hierdoor kan je genieten van je dildo zonder dat je je handen moet gebruiken. Praktisch, maar vooral erg opwindend. Dit keer bepaal jij het einde van de vrijpartij.

 

    • Siliconen dildo’s

Siliconen dildo TigerWanneer je een dildo zoekt die absoluut niet lijkt op een penis, kies je best een siliconen dildo. Siliconen dildo’s bestaan in vrolijke modellen en aanstekelijke kleuren. Ze zien er vrouwvriendelijk uit en passen door hun discrete vorm in elke kamer. Zonde om hem te verstoppen! Siliconen dildo’s hebben een aparte vorm waar je fantastisch mee kunt experimenteren. Dit soort dildo’s heeft dikwijls een gebogen kopje en is ideaal om de vrouwelijke g-spot stimuleren.

Hou je van verrassende sensaties? Siliconen is een synthetisch rubber dat je kan laten afkoelen in de koelkast of onder lauw water kan opwarmen. Met een siliconen dildo kan je naar hartelust afwisselen. Door hun brede voetstuk zijn siliconen dildo’s, zoals Tiger (zie afbeelding), zeer geschikt voor anale stimulatie.