In het weekblad Humo verscheen deze week een reportage over personen die dertig jaar zijn, maar nog steeds maagd. Een recente studie toonde bovendien aan dat liefst 1 op 5 op zijn 24 jaar nog steeds maagd is. Deze cijfers ontkrachten wat de media ons wil laten geloven. Je allereerste seksuele ervaring
heb je niet altijd voor je twintigste verjaardag; de allereerste keer seks is niet altijd vanzelfsprekend.

Wanneer je voor de allereerste keer gaat vrijen, moet je kiezen voor iemand waar je op die moment van houdt. Heb zeker geen seks onder druk van vrienden of de maatschappij. Je allereerste seksuele ervaring is immers een belangrijk beginpunt voor latere vrijpartijen. Laat je allereerste vrijpartij dus niet traumatisch verlopen. Dus, hoe kan je de allereerste keer seks aangenaam maken?

Vrij veiligDe allereerste keer seks aangenaam maken

Zelfs van de allereerste vrijpartij kan je zwanger geraken. Vraag de pil aan je huisarts of, nog beter, gebruik condooms. Condooms beschermen je tegen seksuele overdraagbare aandoeningen, de zogeheten soa’s. Is het voor jullie beide de allereerste keer, dan mogen jullie vrijen zonder condoom, maar gebruik dan zeker een andere voorbehoedsmiddel om niet zwanger te geraken. Wanneer jullie condooms gaan gebruiken, gebruik bij voorkeur Durex condooms. Durex condooms staan voor kwaliteit. Na het vrijen gooi je het condoom weg. Een condoom is gemaakt voor éénmalig gebruik.

Plan je eerste vrijpartij

Het klinkt niet romantisch, maar je eerste vrijpartij plannen voorkomt ongemakkelijke situaties zoals bijvoorbeeld ouders of vrienden die komen storen. Wanneer je op een gekozen tijdstip gaat vrijen, kan je sexy dameslingerie dragen, je benen en schaamstreek ontharen, een fris gewassen poesje/penis hebben en (niet onbelangrijk) je hebt hoogstwaarschijnlijk condooms op zak

Verwacht niet te veel

In sexfilms en soaps lijken vrouwen gigantische orgasmes te krijgen. De vrijpartijen verlopen vlotjes en aangenaam. Leuk dat je als vrouw tijdens je eerste vrijpartij een orgasme krijgt, maar dit gebeurt zelden. Ben je bang dat de penis niet in de vagina gaat passen, gebruik dat glijmiddel. Glijmiddel maakt de vagina vochtig en laat de penis soepel in de vagina glijden. Geniet van de situatie en het moment en forceer niets. Vrijen is een leerproces. Hoe meer en hoe vaker je vrijt, hoe meer dat je je eigen lichaam en dat van je partner leert kennen, en hoe leuker je het vrijen gaat vinden.