Het is onvermijdelijk. Bondage en BDSM spreekt tot de verbeelding. Bondage is een Engelse term dat letterlijk gebondenheid betekent. In het Nederlandse taalgebruik wordt met bondage iemand vastbinden of vastgebonden worden bedoeld. De bewegingsvrijheid wordt hierbij beperkt, waardoor je seksueel opgewonden kan worden. Je wordt volledig afhankelijk van de handelingen van je partner.

Bij bondage kan je je partner zodanig vastbinden dat erogene zones geprikkeld worden. Touw, pluche of tape dat over je intieme zones streelt, kan zeer opwindend zijn. Doordat je bent vasstgebonden, kan je je partner niet aanraken of bevredigen. Dit gevoel van machteloosheid zorgt voor ongekende sensaties.

Om je partner vast te binden kan je gebruik maken van allerlei attributen. We geven hieronder even een overzicht van de meest gangbare.

1. Bondagetouw & tapeBondage Touw Knotty You

Veruit het populairst is bondagetouw. Met bondagetouw kan je ingewikkelde knopen maken waardoor je partner niet kan ontsnappen. Touw wordt ook gebruikt om de partner op te hangen. Dit kan door haken aan de muur of het plafond te bevestigen. Deze vorm van bondage wordt suspensions genoemd. Bondagetouw is tevens handig om technieken als hog-tie of strappado te verwezelijken. Voor beginners bestaat er het Knotty You Touw dat van zacht, aangenaam materiaal is gemaakt.

Bondagetape is multifunctioneel. Het wordt meestal gebruikt om de partner snel vast te binden en ook snel weer te verlossen. Naast je partner vastbinden kan je het gebruiken om sexy kleding mee te maken. De meeste tape is gemaakt van polyester en dat blijft aan elkaar (niet de huid!) kleven. Er bestaat ook bondagetape van katoen, zoals Bondage Wrap 10 cm, die de huid laat ademen.

Bondagetape is verkrijgbaar in verschillende kleuren en oogt daardoor vaak mooier als bondagetouw. De Pleasure Tape is bijvoorbeeld te koop in liefst 5 kleuren. Er bestaat ook bondage tape met roosmotief. Hierdoor lijkt je partner met prikkeldraad omhuld.

2. Hand- en enkelboeien

Handboeien en enkelboeien zijn vooral geliefd bij liefhebbers van soft-bondage. De vastgebonden partner heeft immers wat meer bewegingsvrijheid. De dieperliggende gedachte van bondage blijft echter hetzelfde. Je wordt pas vrijgelaten wanneer je partner dat wil. Meestal wordt bij boeien een of meerdere sleuteltjes geleverd.

Metalen Duimboeien voor BondageHand- en enkelboeien bestaan in verschillende materialen. De meest voorkomende zijn metaal en leder, al dan niet afgewerkt met zachte, vrouwvriendelijke pluche. De meeste handboeien kan je samenvoegen met een paar enkelboeien tot een passend setje. Zo zijn er bijvoorbeeld Handboeien PINK, maar ook Enkelboeien PINK. Combineren is de boodschap!

De nieuwste variant op handboeien zijn de metalen duimboeien. Ze zijn klein, en lijken niet veel kwaad te kunnen, maar net daarom zijn ze zo effectief! Probeer ze en geraak verslaafd aan het gevoel van machteloosheid.