Anale seks is seks waarbij de anus van de man of vrouw wordt gepenetreerd. Bij de liefhebbers is anale seks bekend onder de term Dark Smile. Anale seks circuleerde lang in de taboesfeer. Anale seks werd door veel hetero koppels (en vooral hetero mannen) beschouwd als een homoseksuele neiging. In pornofilms werden al jaren opwindende scènes getoond waarbij een of meerdere mannen de anus van een vrouw penetreerde(n). Zij genoot daar zichtbaar van. De laatste jaren zien we dat het taboe rond anale seks stilaan wordt doorbroken. Anale seks is vaker een gespreksonderwerp en ook experimenteren mensen meer met deze vorm van seksbeleving. Dit kan je alleen of met twee.

Anale seks met je partner is niet vanzelfsprekend. Je moet elkaar goed kennen en elkaar volledig vertrouwen. Met je geliefde praten over je verlangens is de eerste stap in de goede richting. Alleen experimenten gaat makkelijker. Jij kan je eigen grenzen aftasten en zoeken welke maat of ritme het lekkerst voelt. Kies je voor een butt plug, een anale vibrator of een anale kralen? Dat kan je op je eigen tempo beslissen.

Pop Pug buttplugWanneer het kriebelt en ook jij anale seks wilt beleven, bereid je je best even voor. Koop niet meteen een sekstoy en begin te experimenten. Zorg er allereerst voor dat je anaal glijmiddel in huis hebt. De anus zit vol kleine, gevoelige zenuwen. Zonder een glijmiddel bestaat de kans dat de anus pijnlijk gaat aanvoelen. De anus maakt ook geen natuurlijke vloeistoffen, zoals de vagina. Daardoor is het gebruik van een glijmiddel ten zeerste aan te raden.

Ik wil de grootste hebben!

Het klinkt misschien heel aantrekkelijk om een seksspeeltje met een grote diameter te proberen. Pas hiervoor op! Je anus rekt slechts beetje bij beetje uit. Je start best met een seksspeeltje met een kleine diameter. Anaal balletjes zijn zeer geschikt als eerste anale seksspeeltje. Ze zien er niet extreem uit en gaan vlotjes naar binnen. Geen liefhebber van balletjes? Butt plugs bestaat in verschillende maten. Om geleidelijk op te bouwen kan je Pop Plug (zie afbeelding) of de Butt Plug Classics gebruiken. Deze butt plugs zijn verkrijgbaar in maten small, medium en large. Ideaal om te experimenteren met de rekbaarheid van je anus.

Esthetisch: anale douche en anale bleaching

Tegenstanders van anale seks bestempelen anale seks als vies, vuil, ongewoon en associëren het met uitwerpselen. Anale seks kan echter op een zeer propere manier worden beleefd. Met een anaal douche worden de laatst restjes uit de endeldarm verwijderd. Zo kan je op een hygiënische manier anale seks hebben. Bij een anale douche worden in de blaasbalg een hoeveelheid water gedaan. De dunne buis wordt op de blaasbalg gezet en in de anus gestoken. Vervolgens duw je op de blaas, waardoor het water de anus en endeldarm wordt ingespoten. Zorg ervoor dat je deze handeling boven het toilet of de badkuip uitvoert. Na 15 à 20 minuten komt het water automatisch (met eventuele resten) uit de anus. Je kan nu op een propere manier anale seks hebben. Aangenaam voor jou en je partner!

Wil je helemaal pronken met je anus? Dan is anale bleaching de oplossing. Anale bleaching is de laatste trend bij de liefhebbers van anale seks. Deze tendens is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Na het ontharen van de anus werd de donkere huid rond de anus zichtbaar. Niet bepaald een mooi zicht. Met een speciale bleaching crème, zoals Star White Huidverblekend, vervaagt de donkere huidskleur van de anus. Je anus krijgt een aangename kleur en ziet er zeer uitnodigend uit. Let wel op met malafide praktijken op het internet, en koop alleen bleaching crème bij een verantwoorde seksshop of verdeler. Er zijn immers crèmes op de markt die giftige stoffen bevatten. De kans bestaat dat ze de huid verbranden.