Anale seks is steeds vaker een gespreksonderwerp. Tijdschriften en televisieprogramma’s gaan het onderwerp niet langer uit de weg. Enkele jaren geleden was anale seks nog een enorm taboe, tegenwoordig is anale seks bespreek- en uitvoerbaar.

Belangrijk bij anale penetratie is een anale douche en anaal glijmiddel. Deze twee producten zijn essentieel om van een aangename, vlotte en hygiënische anale penetratie te genieten.

Waarom de anus douchen?

Anaal glijmiddel en douchenDe anus douchen is belangrijk om te genieten van een comfortabele anale penetratie. Bij het anaal douchen wordt de anus en endeldarm grondig schoongemaakt.

Hoe je de anus kan douchen? Met een anaal douche. Een anaal douche bestaat uit een inbrengstuk en een reservoir. Het reservoir wordt met zuiver, lauw water gevuld. Het inbrengstuk wordt op het reservoir geplaatst en het inbrengstuk wordt in de anus gestoken. Daarna druk op je het reservoir waardoor er water in de endeldarm wordt gespoten. Na ongeveer een kwartier zal het water opnieuw uit de anus gaan. Na het douchen van de anus wordt de endeldarm diep gereinigd en kan je propere anale seks ervaren.

Anaal glijmiddel is nodig!

Over het gebruik van glijmiddel bij anale penetratie hoort geen discussie te zijn. Glijmiddel bij anale seks is nodig. Meer zelfs, anaal glijmiddel is nodig. Waarom moet je anaal glijmiddel gebruiken en is een ander glijmiddel minder geschikt?

Anaal glijmiddel heeft een dikkere textuur. Dit is nodig om de anale penetratie soepeler te laten gaan en om de gevoelige huid rond de anus te beschermen. Het populairste anaal glijmiddel is op waterbasis, omdat het met alle seksspeeltjes en condooms mag worden gebruikt. Een anaal glijmiddel op siliconenbasis mag je niet gebruiken in combinatie met speeltjes die van siliconen zijn gemaakt. Meer stimulatie? Het anaal glijmiddel Hot heeft een hoeveelheid cinnamon in zijn samenstelling wat de anus in vuur en vlam zet.